HemSkorgenesBåtarMediaLeveransKontakt  
 
Redan 1914 startade Jens Christian Skorgenes tillverkning av träbåtar i Romsdal i Norge
Snart gick ryktet att de var synnerligen välbyggda och sjösäkra båtar. Denna tradition har allt sedan dess varit ledstjärnan för hela produktionsprocessen; alltifrån första idé till att sista skruven är på plats. Inget har lämnats åt slumpen. En Skorgenesbåt ska självklart också vara bekväm och praktisk. Kvalitetstänkandet går igen i både stort och smått.

Skorgenesbåtarna är från första början konstruerade för att klara av den norska atlantkusten. Skrovet är bl a tjockare än vad som räknas som standard på denna typ av båt och klarar därför påfrestningar utöver det normala. Detta märks på så vis att det inte knakar och rister när det blir sjögång. Inredningen är gjord i finaste mahogny och all faner kommer från samma stock vilket gör att det inte blir några färgskiftningar. Slutligen är båtarna vackra att se på med sina rena linjer som kombinerar skandinavisk design med lite medelhavsflärd. Allt detta kallar vi kvalitet.

Sedan 2002 finns en helt ny produktionsanläggning i Litauen. Fabriken planlades och konstruerades in i minsta detalj för att kunna klara av våra högt ställda kvalitetskrav.
Ca 100 anställda arbetar på de 5000 kvadratmetrarna och där inryms även det egna snickeriet. Produktionskapaciteten har nyligen utökats vilket möjliggjort ett inträde på den svenska marknaden. Fabriken i sig är en sevärdhet och är man intresserad så kan vi alltid ordna ett besök, antingen innan en eventuell beställning, eller för att se sin "egen" båt gå i produktion. Detta uppskattas både av fabriken och av kunderna.

Roar Strömsnes, som med sin familj äger Skorgenes, bor intill fabriken och de är alla engagerade i produktionen. Roar är en välkänd båtkonstruktör och har genom åren varit upphovsman till ett flertal tekniska lösningar som numera används av alla de större båttillverkarna.
 
 

        
Fördelar

Historia

Produktion

Tillbaka
 
   
 
     
 


www.skorgenesyacht.se - All rights reserved©


|| T&C | Privacy Policy | Links | Sitemap |